GEZONDHEIDSCENTRUM'DE REEF'
Bon Appetit
Openingstijden:
Maandag: 08:30 - 17:00
Dinsdag: 08:30 - 17:00
Woensdag: 08:30 - 17:00
Vrijdag: 08:30 - 17:00

Contact:
Buiten kantooruren:
070-3176086
Tijdens kantooruren:
015-2706854

Email: marjolein@uwdietist.eu
Website: www.uw-dietist.nl

  Print deze pagina
 

Bon Appétit UW DIETIST geeft advies voor een 'Goed Leven'.

Bon Appétit is een samenwerkingsverband tussen verschillende diëtisten, met allemaal hun eigen specialisaties binnen de diëtetiek. Alle Bon Appétit Dietisten hebben natuurlijk, eerlijk en goed eten hoog in het vaandel. Zij zijn allemaal dol op lekker eten en koken graag. Goed eten draagt bij aan een Goed Leven, maar een Goed Leven is meer, dan alleen goed eten. Eten is emotie. Het is mooi, leuk, lekker, gezellig om samen te doen. Bon Appétit Dietisten geven daarom ook tips over hoe naar eten te kijken in hun advies over Leefstijl-, en Gedragsverandering.

Over het begrip dieet en diëtist bestaan nogal wat misverstanden. Onder een dieet, niet te verwarren met een voedingsadvies, wordt voeding verstaan, die om medische redenen aan specifieke eisen moet voldoen ten behoeve van een individu. Het woord dieet is afgeleid van het Griekse woord diatia, hetgeen ‘leefregel’ betekent. Een dieet kan bestaan uit aanpassingen in één of meer voedingsstoffen, maar er kan ook een aanpassing in consistentie nodig zijn. Diëten waarbij de voeding afwijkt van de normale voeding door de hoeveelheid energie, eiwit, koolhydraten of natrium komen het meeste voor.

In tegenstelling tot een voedingskundige of gewichtsconsulent is de diëtist een specialist op het gebied van voeding en ziekte. De Bon Appétit diëtist koppelt voedingswetenschappen aan de diagnose van de ziekte. Ieder mens is uniek en de gemiddelde Nederlander bestaat alleen in de statistiek. Dit is de reden, dat een algemeen voedingsadvies bij niemand past en veel mensen na enige tijd het advies naast zich neerleggen zonder resultaat.

Diëten dienen als dagelijks onderdeel van de behandeling bij diverse ziekten, zoals: ongewenst ondergewicht en kanker, overgewicht en obesitas, diabetes mellitus type 1 en type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, maag-, en darmziekten zoals coeliakie, ziekte van Crohn of diverticulitis. Bon Appétit Dietisten maken ook op maat gesneden adviezen voor voedselovergevoeligheid of voedselallergie. Binnen de club zijn 2 (top)sportdiëtisten.

Ieder dieetadvies moet volwaardig zijn, dat wil zeggen dat het dagmenu voldoet aan de richtlijnen die gelden voor alle voedingsstoffen (nutriënten). Het advies bevat het op het individu toegesneden hoeveelheid calorieën.

Natuurlijk kan een Bon Appétit diëtist algemeen advies geven over gezonde eet- en leefgewoonten.

Vanaf 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk.
De Bon Appétit diëtisten hebben hiervoor de scholing DTD (directe toegankelijkheid diëtist) gevolgd.
Dit betekent dat er in principe geen verwijsbrief van een huisarts of specialist meer nodig is om een diëtist te bezoeken. Toch hechten wij veel waarde aan de samenwerking met huisartsen en specialisten om ons onder andere te voorzien van de juiste medische achtergrond.

Bon Appétit heeft vestigingen in Leidschendam, Rijswijk, Voorschoten, Zoeterwoude, Scheveningen, Den Haag - Ypenburg, Delft en Rotterdam. Diëtetiek valt onder de para-medische beroepen, waaronder o.a. fysiotherapie, logopedie, mondhygiëne en verloskunde vallen. Samen met de huisarts vormen deze disciplines de eerste-lijns-gezondheidszorg.InloggenCopyright 2006 - 2013 Gezondheidscentrum De Reef